Mieke wil een kalender

Dat Mieke een kalender wil maken, wisten we al een tijdje want toen de Zelfgemaakte Scheurkalender alleen nog maar bestond in een heel andere vorm mailde Mieke al om te zeggen dat ze een Vegan Scheurkalender miste, en dat ze er een wilde maken.

Toen gingen Eva en ik bouwen bouwen bouwen (lees hier meer) en maakten we de als eerste “zelfgemaakte kalender om samen te maken” klaar voor de verkoop. Daarmee kunnen groepen mensen samen één kalender maken, dat doen ze vaak voor iemand of iemanden die een grote levensgebeurtenis meemaken (trouwen, verhuizen, pensioen, bijzondere-leeftijd-bereiken). Vrienden en familie maken samen stiekem ze een bijzonder kado van papier.

Dat  product hadden we net gelanceerd en we hadden -ongelooflijk voelde dat- onze eerste klant. En die was een droomklant! Toen zij beschreef waarom ze een kalender wilde maken waren wij zo: “ohhhhhhhh ja, precies ja”. Wij passen echt bij elkaar, hiephiep.

We focusten ons eerst op de “samenmaken” kalender, maar ja die Mieke hè, die mailde nog een paar keer.

Mieke wilde de Vegan Community met elkaar verbinden en allerlei vegans en vegan bedrijven de kans geven iets in te leveren voor die Zelfgemaakte Vegan Scheurkalender. Dat vinden wij ook gaaf klinken.

Wij willen dat mensen mét elkaar mooie dingen gaan maken.

En we hadden inmiddels al zo veel meer kennis en onze website stond als een huis (toegegeven met wat tochtgaten her en der en een rommelige zolder). We gingen schuiven, draaien, rekenen en bellen met drukkerijen om te zien of het ons technisch zou lukken om aan zo’n wens als die van Mieke te voldoen.

We bedachten dat de vorm van crowdfunding super goed bij zo’n kalender past: de kalender moet namelijk genoeg draagvlak hebben. Je gaat met z’n allen die Vegan Scheurkalender maken, pas als vooraf genoeg mensen aangeven dat ze zo’n kalender willen door er aan bij te dragen en mee te betalen aan de maakkosten, dan pas kunnen we het doen.

Dus we sloegen aan het schrijven, breiden een stukje aan de website en maakten een pro-forma voorkant en wat voorbeeldbijdragen zodat mensen snappen wat dat betekent “een bijdrage leveren voor een kalender”, want voor ons is dat zo vanzelfsprekend, maar dat was niet voor iedereen het geval.  

We namen ons voor om gaandeweg te kijken wat er allemaal voor nodig is om zo’n soort project te laten slagen want wij denken over ALLES na maar het is echt schier onmogelijk om meteen alles goed te doen.

Wij hadden de grondslag gelegd, maar nu was het aan Mieke om al die bijdragers te verzamelen. Spannend!

Sanne Bloem * blogpost * vegan-scheurkalender

door Sanne Bloem – categorie: vegan scheurkalender reacties

Heb je een vraag? Stuur ons een mail.

2 Reacties

 1. Avatar

  Is dat gelukt?
  Waar kan ik m kopen?

  Antwoord
  • Sanne scheurtgraag

   Ha Yvonne,

   Het is niet gelukt, maar bij genoeg bijdragers kunnen we ‘m dit jaar nog een keer proberen te maken!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Blijf op de hoogte!