Laten we “2020” weglaten

De eerste dag van de Vegan Scheurkalender is de eerste dag van  2020.

Natuurlijk want kalenders beginnen altijd op de eerste dag van het jaar. Toch?

Nou ja eigenlijk niet “natuurlijk” want de meeste andere Scheurkalenders die we helpen maken, beginnen op de eerste dag ná een belangrijke gebeurtenis, zoals de eerste dag dat je getrouwd bent, de eerste dag als 70 jarig, de eerste dag van je pensioen, etc.

“Ik leef met zo min mogelijk afval” mailde een potentiële bijdrager ons. Nou dat vinden wij best logisch en we beseffen ons ook terdege dat er -zeker in de vegan community – vast nog veel meer mensen zijn die dat wel eens een probleem kunnen vinden.

We weten uit ervaring dat heel veel mensen die de Zelfgemaakte Scheurkalender van Sanne Bloem “scheurden” helemaal niet scheurden. Die sloegen netjes elke dag hun blaadje om en dan bewaarden ze daarna hun kalender.

Laatst was ik de geschiedenis van kalenders aan het researchen (had ik al verteld dat we echt dol zijn op kalenders??? rrrrr). Toen kwam ik een initiatief tegen van de wereldkalender. 

The World Calendar Association is een vereniging die zich al jaren inzet voor het veranderen van de kalender. Blijven lezen hoor want toen ik het las gebeurde er dit 🤯. 

Oké komt ie. Onze jaren veranderen steeds (met regelmaat). Valt het ene jaar 1 januari op maandag, het jaar erop (vaak) op dinsdag. Wij vinden dat normaal, maar het kan dus anders aldus die vereniging: elk jaar kan precies hetzelfde zijn. 

Ik kwam achter deze kennis omdat ik een artikel op hun website las over verspilling en kalenders. Elk jaar worden er miljarden kalenders gemaakt en rond februari worden alle restantanen weggesmeten want het jaar erop kloppen de weekdagen niet meer.

De Zelfgemaakte Vegan Scheurkalender die we maken, zou ook zo’n object van verspilling kunnen zijn, maar het hoeft niet!

We kunnen gewoon het jaartal weglaten en op de dagen zelf zetten we ook geen “maandag”. Zo wordt de kalender een bewaarwerk dat je vaker kunt gebruiken of … ik vond dit zelf echt een BRILJANT IDEE (ik zeg het gewoon) je kunt de kalender aan het einde van het jaar gewoon doorgeven! Dan kan iemand anders een jaar lang Vegan genieten. Oh ja, daar zien we echt wat in.

De eerste dag van de kalender is wel “1 januari”.

Ben benieuwd of jij het ook wat vindt. Reageren kan hieronder!

Meedoen? Zelfgemaakte Vegan Scheurkalender

ps. de link zegt nog steeds 2020 en het plaatje ook, maar dat laten we dus weg in het eindproduct…. ALS DAT ER KOMT.

We hebben nog heel veel bijdragers nodig.

Ja meedoen!! Zelfgemaakte Vegan Scheurkalender

 

door Sanne Bloem – categorie: vegan scheurkalender reacties

Heb je een vraag? Stuur ons een mail.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal mee

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Blijf op de hoogte!