De Zelfgemaakte Scheurkalender 2016

cropped-DSC_0043-2.jpg

De Zelfgemaakte Scheurkalenders van 2016, wat een plaatjes.

Dit jaar waren er ook weer twee varianten:

De zwarte was een handgeprinte kalender, geprint op oud papier, zelfgeperforeerd. De voorkant was zwarte inkt op een zwart vel, een uitdaging voor de promotiefoto’s. Dit jaar hadden we twee printers. De eerste printer gaat namelijk al mee vanaf 2012 en heeft derhalve al tienduizenden printjes geprint (HP Deskjet 1018, degelijkheid). Ik vermoedde dat ze het dit jaar zou gaan begeven en kocht dus vorig jaar alvast een reserveprinter op marktplaats, maar ook dit jaar printte printer 1 er lustig op los. Tegelijk printen bleek te ingewikkeld voor de computer, maar het was ook niet nodig. Met een printer kon het prima. Voor de sier wisselde ik af en toe printers af. Deze kalender kostte €20.

De blauwe kalender werd prachtig geprint op nieuw papier, gesneden, geperforeerd en geregen door Kopieerservice De Boemerang van Reinaerde. De voorkanten van dit papier werden (elders) geprint op de achterkanten van posters van Vol van Smaak omdat dat zo’n mooie kleur had. Zij hadden er een aantal over, wij konden ze perfect gebruiken. Deze kalender kostte €15.

deadline
.. 2015 moesten alle bijdragen ingeleverd zijn. Volgend jaar wordt de deadline eerder.

Bijdragers

Deze mensen leverden een bijdrage aan kalender van 2016:

Caro Pieck ,Peter, Argibald, Sodimitriop, Rinzo Rinzo, Studio Hiddink, Atelier Mo, Bethany Bartran, Pieter Smagge, Maartje van den Noort, Astrid Willems (Flexdenken), Hilde Vriens, Nicole Westerbeek Carlina DeLorenzo, Lianne Louise, Marion Steur, Anke Kuypers (Ankertjes), Dorothee Arts, 3egels, Astrid van Lunsen, Esmee Nederlof, Jeanine van Maris, Nine de Jonge, Dennis, Anthony de Jonge, Jolanda (Toepas Creaties), Merel van Lamoen, Loes Suurenbroek, Myrthe de Goei, Jan Modaal, Jordy Koevoets, Anjolieke, Vincent, Kasper C. Jansen, Marjo Lelie, Johannes Renders, Lisanne Koopmans, Danielle van Grieken, Marjanka en Zoey, Anne van de Beek, Roos Kluvers (Roses Are Red), Rob van Barneveld (Roodgras), Sanne Bloem (HetMag), Alan Hoekstra, Simone van Oord, Mila de Grip, Andries Wijnker, Bernhard Christiansen, Corina LaHeij, Marscha Rogmans, Marcelle Massop, Chanine, Joshua Peeters, Babbe, Joris Roovers, Dieuwertje met Ben, bunbun, Inge (Beeldenbries), Cecile Hooijdonk, Martha, Maire van Blerch, Blik Grafisch Ontwerp, Thirza, Nieuwe Nostalgie, Agnes Swart, Leonie de Jong, Marli, Typische Tekeningen, Bernadet Willemen, Sylvia Hubers, Els feenstra, Josje, Henke, Tine Moniek, A.L. Snijders, Wim Noordhoek, Lysbeth Zijnstra.

Post

Als een kalender via de webwinkel werd besteld, werd ze ook ingepakt in een poster van Vol van Smaak. Het inpakken van de kalenders is een van de leukste onderdelen. Ik probeer van alle pakketten een foto te maken, zodat ik kan terugzoeken of een pakket verstuurd is en naar wie/welk adres.

Winkels

Met zorg kiezen we een paar verkooppunten in Nederland en België, de verkooppunten in 2016 waren:

Bitter en Zoet,  Elle AimeHelen BDe KopijwinkelKort maar PrachtigMooiboek.nuSavannah BaySoort van Winkel,
Strand WestSwordfish and FriendTOON Amsterdam. En ze werd op een paar markten verkocht, natuurlijk op de Zelfgemaakte Markt.

Papier

We kregen weer prachtig papier uit allerlei verschillende bronnen. Van niet iedereen weten we de namen (want inleveren kon ook bij Kinderwinkel Westerkade en op de meeste pakketten die we daar ontvingen stonden geen namen), sommige namen zijn we per ongeluk vergeten. Als je hebt bijgedragen en je naam staat hier niet bij, mail me dan gauw.

Marjolein Leukhuis, Bij12, Vol van Smaak (blauw), Katrijn, Laila, Esther Hoogendijk, Kinderwinkel Westerkade, Independent Barista, Katrijn, Het Gegeven Paard (roze), de moeder van Anthony, Marieke Henselmans, Rosanne Vermaat.

papier in de schuur
Erik bouwde een mooi plateau zodat al het papier droog stond in de schuur.

De eindstand

De oplage van 2016 was vastgesteld op maximaal 366 handgemaakte stuks, maar dat is niet gehaald. We bleven ergens steken op ± 200. De redenen? Hij was dit jaar iets duurder  redelijker geprijsd, hij was 3 weken later gereed en de promotiemachine was niet helemaal in topvorm. Ik heb te weinig persberichten geschreven. Mocht je vlinders in je buik krijgen van scheurpromotie, stuur me dan zeker een berichtje. Ik kan je gebruiken.

Van de kalenders met nieuw papier (door hele leuke mensen gemaakt) werden er zo’n 175 verkocht. Wat is het toch jammer dat dat niet veel beter loopt, met een kleinere prijs, had ik verwacht dat die nu de overhand zou krijgen. Mensen zijn toch, net als ik, gek op dat oude papier.

Toch was het een heerlijk jaar want de vraag kwam dit jaar veel dichter in de buurt van het aanbod. Vorig jaar moesten we af en toe nachten overslaan om aan de vraag te kunnen voldoen, het was echt een gekkenhuis soms. Precies een van de redenen dat ik voorzichtig was met het aanzwengelen van de promotie. Ik slaap zo graag 7 uur per nacht.

Hoe we het het komende jaar ga doen, weet ik nog niet. Maar dåt we er weer een gaan maken, staat vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *