hoi

Hoi, fijn dat je er bent.

Sinds 2010 maak ik elk jaar met de hand een zelfgemaakte scheurkalender.

Het idee ontstond omdat ik niet zo veel geld had en mijn moeder een leuk cadeau wilde geven voor kerst. Ik wilde allerlei schetsen, tekeningen, verhaaltjes en citaten die ik nog had liggen in 1 bestand zetten, voor elke dag 1 ding, maar toen ik alles ging verzamelen, had ik maar voor 2 maanden materiaal.


Ik begon vrienden te vragen om ook dingen in te leveren en zo verzamelde ik 365 bijdrages, voor een jaar scheurplezier.

Ik printte de kalender op “oud papier”, papier dat al aan een kant bedrukt was, want dat was gratis. Ik kreeg ook stapels oud briefpapier van een bedrijf.

Ik maak bijna elk jaar een zelfgemaakte scheurkalender,  nog steeds bijdragen van allerlei verschillende mensen. Niet alleen professionals, ook amateurs, koks, enthousiastelingen, mijn nicht die ooit Russisch studeerde, een jongen die ik in Zuid Afrika ontmoette.

Het is een bijzondere verzameling van interessante bijdragen. Ik ben super trots op het resultaat, elk jaar weer.

Na de kalender voor 2019 pauzeerde ik de Zelfgemaakte Scheurkalender als project en boetseerde het samen met Eva om tot een bedrijf dat mensen helpt om zélf scheurkalenders te maken. Wat een droom. We helpen nu individuën, bedrijven en organisaties met een kalenderwens om zelf een scheurkalender te maken (oh ja hoe dan). Dat loopt nu lekker en er is weer ruimte, en heel veel zin, om weer Zelf een Kalender te maken.

De Zelfgemaakte Scheurkalender van 2022 heeft als thema “fijn”. Hier lees je er meer over.

Komend jaar is het thema van mijn Zelfgemaakte Scheurkalender

Fijn

Die is dus het hele jaar door fijn