hoi

Sinds 2010 maak ik elk jaar met de hand een heleboel zelfgemaakte scheurkalenders.

Het thema van de Zelfgemaakte Scheurkalender van 2023 is

Z I N

Vorig jaar dachten we alleen maar aan fijne dingen. Dit jaar letten we op onze ZIN. Zin is meer toekomstgericht: waar krijg je zin van, waar gaan we heen, waar willen we zijn? Zin is heel prettig om te onderzoeken. Daarom duiken we daar helemaal in.

 

Scheurkalenders maken??

Ik begon ermee omdat ik niet zo veel geld had en mijn moeder een leuk cadeau wilde geven voor kerst. Ik wilde allerlei schetsen, tekeningen, verhaaltjes en citaten die ik nog had liggen in 1 bestand zetten, voor elke dag 1 ding, maar toen ik alles ging verzamelen, had ik maar voor 2 maanden materiaal.

Ik begon vrienden te vragen om ook dingen in te leveren en zo verzamelde ik 365 bijdrages, voor een jaar scheurplezier.

Ik printte de kalender op “oud papier”, papier dat al aan een kant bedrukt was, want dat was gratis en ik had het nog liggen. Ik kreeg ook stapels oud briefpapier van een bedrijf.

Nu maak ik bijna elk jaar een zelfgemaakte scheurkalender, nog steeds met bijdragen van allerlei verschillende mensen. Niet alleen professionals, ook amateurs, koks, enthousiastelingen, mijn nicht die ooit Russisch studeerde, een jongen die ik in Zuid Afrika ontmoette. Zet jezelf op mijn nieuwsbrieflijst als je ook een uitnodiging wilt om bij te dragen de volgende keer.

Elke kalender is een bijzondere verzameling van interessante bijdragen. Ik ben super trots op het resultaat, elk jaar weer.

Na de kalender voor 2019 pauzeerde ik de Zelfgemaakte Scheurkalender als project en boetseerde het samen met Eva om tot een bedrijf dat mensen helpt om zélf scheurkalenders te maken. Wat een droom. We helpen nu individuen, bedrijven en organisaties met een kalenderwens om zelf een scheurkalender te maken (oh ja hoe dan). Dat loopt nu lekker en er is weer ruimte, en heel veel zin, om weer Zelf een Kalender te maken.