hoi

Sinds 2010 maak ik elk jaar met de hand een heleboel zelfgemaakte scheurkalenders.

In 2023 komt er een alternatieve scheurkalender over

Z I N

Er is een opdrachtenpost over ‘ZIN’. Met de resultaten daarvan wordt een korte, soort-van-scheurkalender. Een kalender die ophoudt aan het einde van de pagina’s die gemaakt zijn, niet aan het einde van het jaar. Had je dus al iets gemaakt voor de ZIN-kalender, stuur het dan toch naar me op, dan wordt dat daarin ook opgenomen.

We bekijken ZIN van alle kanten. Waar krijg je zin van, waar gaan we heen, waar willen we zijn? Wat is een zin? Wat is onzin? Wat roepen je zintuigen? Zin is heel prettig om te onderzoeken. Daarom duiken we daar helemaal in tijdens opdrachtenpost.

DOE JE MEE?
(inschrijven kan tm 21 oktober)

Scheurkalenders maken??

Ik begon ermee omdat ik niet zo veel geld had en mijn moeder een leuk cadeau wilde geven voor kerst. Ik wilde allerlei schetsen, tekeningen, verhaaltjes en citaten die ik nog had liggen in 1 bestand zetten, voor elke dag 1 ding, maar toen ik alles ging verzamelen, had ik maar voor 2 maanden materiaal.

Ik begon vrienden te vragen om ook dingen in te leveren en zo verzamelde ik 365 bijdrages, voor een jaar scheurplezier.

Ik printte de kalender op “oud papier”, papier dat al aan een kant bedrukt was, want dat was gratis en ik had het nog liggen. Ik kreeg ook stapels oud briefpapier van een bedrijf.

Nu maak ik bijna elk jaar een zelfgemaakte scheurkalender, nog steeds met bijdragen van allerlei verschillende mensen. Niet alleen professionals, ook amateurs, koks, enthousiastelingen, mijn nicht die ooit Russisch studeerde, een jongen die ik in Zuid Afrika ontmoette. Zet jezelf op mijn nieuwsbrieflijst als je ook een uitnodiging wilt om bij te dragen de volgende keer.

Elke kalender is een bijzondere verzameling van interessante bijdragen. Ik ben super trots op het resultaat, elk jaar weer.

Na de kalender voor 2019 pauzeerde ik de Zelfgemaakte Scheurkalender als project en boetseerde het samen met Eva om tot een bedrijf dat mensen helpt om zélf scheurkalenders te maken. Wat een droom. We helpen nu individuen, bedrijven en organisaties met een kalenderwens om zelf een scheurkalender te maken (oh ja hoe dan). Dat loopt nu lekker en er is weer ruimte, en heel veel zin, om weer Zelf een Kalender te maken.