Contactgegevens verzamelen

Je gaat met een groep mensen een Zelfgemaakte Scheurkalender maken. Hoe verzamel je genoeg e-mailadressen of telefoonnummers van alle bekenden van de ontvanger(s)?

Soms is er een gastenlijst, dan heb je het makkelijk want die gastenlijst is precies wat je nodig hebt. Check even of de namen van de mensen die wel waren genodigd maar niet konden komen er ook op staan.

Heb je geen gastenlijst, dan mag je lekker aan het speuren. We weten uit ervaring dat het heerlijk kan zijn om geheime informatie te ontfrutselen. “Ik had het laatst met Truus over die oude buurvrouw van jou, hoe heet die ook al weer?” Gnagnagna.

Mailen of appen

De meeste mensen kiezen ervoor het gros van de bijdragers via een verzendlijst of een app-groep met whatsapp uit te nodigen om bij te dragen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die niet aan Whatspp doen: die kun je mailen. Je kunt ook iedereen mailen. Wat jouw voorkeur heeft werkt waarschijnlijk het beste voor jullie.

Maak een lijst met alle namen die je zo kunt bedenken en ga op zoek naar contactgegevens.

Handlangers

Je hebt handlangers nodig! Benader ouder(s), partner(s), ceremoniemeester, collega’s, familie, vrienden. Betrek ze in het complot en vraag ze om ook contactgegevens aan te leveren.

Pro tips

Je gaat nu in de spion modus:

  • zoek in je inbox naar mails van deontvanger die naar veel mensen zijn verzonden en kijk of er mailadressen in staan die je nog niet had gevonden.
  • zoek in je groepsapps: zijn er appgroepen van de ontvanger(s) met daarin telefoonnummers die je nog niet hebt?
  • Zoek contacten op via Facebook en stuur ze een berichtje
  • Bekijk de lijst met vrienden op Facebook / volgers op Insta / snappers op SnapChat, contacteer ze
  • Zie je een telefoon liggen, een laptop opengeklapt? Go for it. Let wel: dit is je reinste schending van de privacy van de Ontvanger. Beslis zelf of je het aandurft.

Tot slot

Verzamel de contactgegevens in een lijst. Met deze lijst kun je later (als je daar behoefte aan hebt) kijken of er nog mensen zijn die niet hebben bijgedragen en die kun je dan aan hun jasje trekken.

Wees niet bang om mensen te vergeten. Je ziet het misschien niet aan je, maar jij bent ook maar een mens 🙂 Iedereen die later nog zegt: ik wil ook heel graag meedoen: welkom!! Stuur ze alsnog de aanmeldlink en als ze echt veel en veel te laat zijn, leg je ze uit wat de bedoeling is en laat je ze op het laatst nog iets meenemen of opsturen.

Heb je zelf ook nog een tip? Deel ‘m hieronder!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?