maak samen een heleboel scheurkalenders

maak samen een heleboel scheurkalenders

Anne mailde ons dat ze op hun basisschool scheurkalenders wilden maken voor de leraren met tekeningen van alle leerlingen.

 

Wat een leuk idee!

 

Het is een goed voorbeeld van iemand die samen véél kalenders willen maken, daarvoor hebben we een pakket gemaakt.

 

Wat is een zelfgemaakte scheurkalender?

 

Een zelfgemaakte scheurkalender is een verzameling van kalenderblaadjes (‘bijdrages’) op A6-formaat. Op die blaadjes kan van alles staan: gedichten, recepten, tekeningen, tips over gezond leven, favoriete restaurants…

De zelfgemaakte scheurkalender is altijd een bijzondere bundeling van unieke bijdrages. Een scheurkalender wordt vaak gemaakt als bijzonder cadeau. 

Hoe maak je nou zelf een stapel scheurkalenders?

Leuk dat je dat vraagt 🙂

 

1. verzamel moed en mensen

 

Bedenk waarom je een kalender wil maken en verzamel mensen om je heen om te mee helpen. Maak ook een lijst van mensen die pagina’s kunnen gaan maken voor jullie kalender.

 

Bedenk wat voor dingen op de kalender kunnen komen, dan kun je die dingen straks mooi verspreiden over je kalender. Maak ook een lijstje met BD’s (Belangrijke Dagen) die je op je kalender wilt vermelden.

 

2. bestel het pakket

 

Als je zeker weet dat je scheurkalenders wilt en kunt maken, is het tijd om ons pakket te bestellen. Daarin zit je master-set, die ga je helemaal laten vullen met mooie bijdrages.

 

De masterset is zó gemaakt dat je makkelijk verschillende soorten bijdrages verdeelt over de kalender en je print in één keer heel jullie scheurkalender in de juiste volgorde.

 

Je mag zelf kiezen: kleur of zwart wit (maar let op kleurkopietjes in de copyshop zijn duur in zulke grote oplages).

 

3. bijdrages bijdrages bijdrages

 

Driehonderdvijfenzestig dagen vullen is niet easypeasy. Het zijn heel veel blaadjes! Vraag aan genoeg mensen om mee te helpen en bedenk een plan voor wat je met de overige dagen gaat doen (leuke spreuken?).

 

4. scannen & printen

 

Dan ga je hophophop naar de copyshop. Hier maak je je bestand digitaal en print je je kalenders zo vaak als je maar wilt. Laat het in stukken hakken en knoop er een touwtje aan.

Je moet dus zelf nog de kosten maken in de copyshop, in onze ervaring moet je voor €7-€9 per kalender kunnen scannen/printen/snijden/perforeren. 

Heb je geen zin in al dat geprint en gesnij? Wij kunnen dat ook voor je doen.

 

5. geef cadeau

 

oooohhhh als ze het uit het cadeaupapier scheuren en dan een jaar lang naar jullie prachtige kalender kijken!!

en dan …. zoek een nieuwe groep mensen en maak weer een master-kopie voor de volgende versie van jouw zelfgemaakte scheurkalender 😉

 

Welke kalender wil jij maken?

 

Wil je liever meer begeleiding?

We doen ook maatwerk scheurkalenders voor bedrijven en instellingen. contact

 

 

Ga met een hele groep mensen tegelijk een heleboel bijdragen maken!

0 reacties

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?