bijdragen

Heb jij iets voor op de Zelfgemaakte Scheurkalender?

Elk jaar maken we een scheurkalender. Voor de kalender van 2019 kun je niet meer bijdragen. Voor die van 2020 kan dat al wel. Stuur iets op, of meld je aan voor de nieuwsbrief, zodat je het als eerste hoort wanneer het thema wordt onthuld.

We zoeken altijd naar gedichten, gedachten, cartoons, kunst, spreuken, verhalen, recepten, reisfoto’s, scheur-opdrachten, puzzels, foto’s, strips, etc voor op de scheurkalender van 2019.

Je mag er alles mee doen.

Heb je iets bij te dragen dat niet binnen het thema past, stuur het dan toch op. Er is altijd ruimte voor andere interessante dingen.

Je kunt een dag reserveren op de kalender. Lever een ontwerp aan incl. datum en dag. Geef hier aan welke dag je wilt reserveren.

Bijdragen  van zowel professionals als amateurs zijn welkom. Stuur bestaand werk op (het is al goed en je hebt het toch al liggen) of laat je door de kalender inspireren om eindelijk eens wat te doen met je liefde voor woorden / kriebeltekeningetjes / toiletgedachten / etc.

 • Het formaat is A6 (¼ A4), de kalender is zwart/wit.
 • bestandsvorm is vrij: kies welk documenttype het beste bij je materiaal past. Als je teksten of gedichten met een bepaalde opmaak wilt, stuur dan een opgemaakt A6’je, mag ik de opmaak zelf bepalen dan volstaat een word-documentje.
 • Lever bijdragen aan zonder kleur, is het origineel in kleur, verander het dan naar grijswaarden.
 • Een deel van de kalenders wordt met de hand geprint, een deel van de kalenders wordt geprint door de allerknapste mensen van een kopieerparadijs.
 • Onnodig veel inkt gebruiken* in je bijdrage wordt ontmoedigd.
 • Er worden maximaal 24 bijdragen per inzender geplaatst, maximaal 12 per serie (dus bv. 12 grapjes over je postzegelcollectie en 12 foto’s van schattige dieren)
 • Je mag alleen werk opsturen waarover je de rechten bezit, plaatjes van anderen inzenden mag dus niet.
 • Liever geen word-bestanden met afbeeldingen erin, lever het tekstbestand als word/txt of zoiets en het plaatje los als pdf/jpg of iets dergelijks.

En jij:

Je komt op de Zelfgemaakte Scheurkalender! Zo komt jouw bijdrage in honderden toiletten en keukens in het land te hangen. Je zorgt dat de kalender nog geweldiger wordt. Je krijgt €5 korting op de kalenders die je koopt. Je mag max. 5 kalenders met korting kopen.

Twijfel je over jouw bijdrage? Vraag om feedback, of stuur het gewoon op, ga ik kijken of ik het op de kalender past.

Stuur je bijdrage
op middels dit formulier.

Bijdraaginfo:

 • Niet alle bijdragen kunnen worden geplaatst, er is een strenge maar rechtvaardige eindredactie met het laatste woord .
 • Je bijdragen worden niet voor andere doeleinden dan de scheurkalender gebruikt, we kunnen een foto van je bijdrage(n) op de kalender online zetten als promotie voor de kalender (niet het originele digitale bestand).
 • Reclame maken voor je bedrijf mag, maar de bijdrage moet wel méér zijn dan alleen een reclameuiting.
 • Afbeeldingen van bestaande kunstwerken (dus bijv. een foto van je beeldhouwwerk) worden vaak niet geplaatst, maar je kunt het altijd toch inzenden als jij denkt dat het er wel op hoort.

patrick meijer scheurkalender 2011*Bij inkt-intesieve bijdragen – waarbij heel veel zwarte inkt wordt gebruikt – wordt gekeken naar noodzakelijkheid van de grotere hoeveelheid inkt in verband met het milieu (een beter .. begint bij je…) en de kosten van het thuisdrukken. Op de allereerste kalender hadden we bijvoorbeeld deze bijdrage van drs. P. Meijer, vormgegeven door mijzelf. Dat was heel mooi, maar het afdrukken van 1 kalender kostte meer dan 1 cartridge, vraag maar na bij de vader van Sanne bij wie ze dat 1 keer probeerde.

contact

15 gedachten over “bijdragen”

 1. Ha Sanne, Ik zit al weer tijden te broeden en muziekpapier heb ik ook nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *