Papiersoorten

Een scheurkalender kun je maken op verschillende soorten papier.

Ga je zelf één kalender maken met een van onze pakketten, dan kun je kiezen uit de volgende soorten papier. Wil je een kalender in een grotere oplage late drukken, scroll dan naar beneden.

 

gerecycleerd papier:

Dit papier is licht grijs en 100% kringloop. Het komt van een leukelokale winkel in Utrecht.

🌏 Goed voor het milieu? Nou! Het gebruikt in de productie t.o.v. niet gerecycled papier
100% minder boom,  72 % minder stroom, 83 % minder water, 53 % minder uitstoot

Bekijk in de webshop 

hergebruikt papier:

Ons hergebruikte papier is geweldig. We printen namelijk oude vellen papier die we verzamelen, die aan de achterkant staat al iets anders. Zo krijg je naast je eigen bijdrage ook nog een verrassing op de achterkant

🌏 Goed voor het milieu? Jazeker, want anders was dit vel weggegooid. Nu krijgt het een tweede leven in een kalender.

Bekijk in de webshop

 

gekleurd papier:

Ons gekleurde papier verzamelen we overal waar we het tegenkomen. We zoeken mooie kleuren uit en verwerken die in toffe stapels, zo dik als je wilt.

Bekijk in de webshop

Scheurkalenders laten drukken

We kunnen scheurkalenders al drukken in een oplage van één, maar meestal drukken we kalenders per vier. We drukken altijd op 80-grams papier, dat is hetzelfde papier als je in een printer gebruikt.

Scheurkalender-papier zoals je dat waarschijnlijk kent, is extra dun, het is maar 60-70 gram. Daarvoor heb je speciale machines nodig en die drukken pas vanaf duizend(en) exemplaren. Wij wilden graag mensen met kleinere scheurkalenderdromen helpen.

Onze kalenders worden dus geprint op 80-grams papier. Je kunt standaard kiezen voor deze twee opties, maar als je andere wensen hebt, denken we altijd met je mee.

 

Gestreken wit papier

Wit papier met een gladde uitstraling.

BioTop-papier

BioTop-papier is gebroken wit, ongestreken papier. Doordat het papier ongestreken is heeft het een matte uitstraling en is het ook nog eens goed beschrijfbaar.

Het is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Door de gebroken witte papierkleur heeft het papier een elegante en milieuvriendelijke uitstraling. BioTop is FSC gecertificeerd.

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?