Wreck this journal

Creeëren is vernietigen.

✍?  Sanne Bloem | in: onze boekenkast

Keri Smith

Dit boek ken je misschien al, het is al heel lang op de markt. Ik had het al ooit gezien maar wist toen nog niet dat ik dit boek geweldig zou vinden.

Er zijn inmiddels allerlei variaties op dit boek. Ik koos deze niet bewust, ik vond ‘m op marktplaats ( op mijn persoonlijke blog schreef ik daar een stuk over).

Wreck this journal is een creatief opdrachtenboek. Ik vind het heerlijk om te doen. Het staat vol met rare opdrachten, voor sommige moet je tekenen (die vond ik niet zo leuk) bij andere moest je gekke dingen doen (die vond ik heel leuk). Dit boek is denk ik bedoeld voor kinderen, het heeft een beetje een “we gaan lekker stout doen” vibe. Maar die vibe is ook heel leuk voor non-kinderen.

Ik heb het nog niet helemaal uit. Ik doe zo nu en dan wat. Een van de leukere opdrachten was: plak het boek dicht en stuur het naar jezelf. Ik plakte het dicht en stuurde het niet naar mezelf maar naar mijn vriendin Tineke.

Ik vroeg haar of zij drie pagina’s van mijn boek wilde doen, dat vond ik zo gezellig. Zij maakt mooie dingen, ik stuurde haar op een creatief avontuurtje. Zij stuurde het weer terug en ik was zo benieuwd. Ze had me een leuk vliegtuig en een collage gestuurd (zie plaatjes).

Bij het maken van een scheurkalender (in je eentje) is een van de opdrachten ook: vraag iemand om 1/6/8/12 bijdrages te maken voor in jouw scheurkalender. Zo stimuleer je zelf ook nog meer creativiteit in de wereld! Vraag je oma om recepten op te schrijven, je broer om gedichten, je vriend’s vlam om een vlekkentekening te maken.

Wat ik leuk vond in dit boek: andere technieken proberen (krassen leverde zulke mooie structuren op), lekker spelen met koffie en yoghurt en lavendelolie. Het zijn gekke opdrachten en ik blijf nog lekker een tijdje dit boek doen.

Het is een fijn boek om je creatieve tijger te ontwaken. Je gaat spelen, voelen wat je leuk vindt, je gaat plezier maken. In veel opzichten lijkt het dus wel een beetje op het maak een scheurkalender, alhoewel dat proces ietsje langer is en je als eindresultaat geen smerig, yoghurtboek hebt maar een Scheurkalender.

Sommige opdrachten leenden zich ook voor in de Scheurkalender. Ik ben er zelf (als voorbeeld) ook een aan het maken, dus in de mijne vind je een vel dat een prop is geweest en weer is ontpropt.

Een heel goed doeboek voor creativelingen, niet zwaar of moeilijk. Een soort creatief uitje.

 

 

Hebben?

bestel het bij je lokale boekhandel,  bij boekwinkeltjes.nl. Of zoek net als ik op Marktplaats, toen ik zocht waren er wel 100 (varianten) te koop.

toen

nu              

2 Reacties

 1. Tineke

  Nou onderschat jezelf niet hoor! Zoals de beeldend kunstenaar en grondlegger van het spatialisme Lucio Fontana ooit al zei “They think it’s easy to make a cut or a hole. But it’s not true” 🙂

  Antwoord
  • Sanne scheurtgraag

   It is Tineke herself ? yeey <3 Heb ik mijzelf onderschat?
   Wat een interessante kunststroming. Een banaan op de muur plakken is ook niet makkelijk, wel makkelijk om na te doen zien ik overal :).

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?