Schrijven vanuit je hart

De kunst van creatief schrijven

✍?  Sanne Bloem | in: onze boekenkast

Natalie Goldberg

Ik schrijf graag. Tot een paar jaar geleden schreef ik veel, de laatste tijd wat minder. Ik mis het en was dus benieuwd toen ik hoorde over dit boek, “Schrijven vanuit je hart”. Ik kwam het tegen in een story van Anna Garssen, ‘Writing down the bones’ is de Engelse titel.

Ik zocht het meteen in bieb (komende maanden was het uitgeleend). Zulke boeken wil ik ook eigenlijk helemaal niet lenen. Ik wil ze houden, er in strepen, plakkertjes erin. Ik wil ze als naslagwerk zodat ik later nog eens kan kijken hoe het ook alweer zat.

Zulke boeken zijn fijn om er even bij te pakken. En ik gebruik al mijn belangrijke, mooie boeken als laptop-op-ooghoogte-brengers. Een stapel met bijzondere boeken herinnert me aan belangrijke dingen en zorgt dat tegelijk ik minder rugpijn krijg.

Voor de opdracht die bij #opdrachtenpost2 hoort, sloeg ik dit boek nog eens open en zocht naar inspiratie over het weergeven van details. Natalie laat zien dat teksten geloofwaardiger worden wanneer je ze doorweeft met details.

Dat je mensen kunt meenemen naar een klein kroegje in Antwerpen als je beschrijft hoe er op de tafels kleine, ooit zachte tapijtjes liggen. Hoe de waardin je niet aankeek maar langs je heen loensde.

 Schrijven vanuit je hart is een heel eigen en origineel boek. De schrijfster staat dicht bij haar eigen gevoel en midden in de wereld, dat lees je terug. Ze is zo ‘wakker’ dat is een hele mooie eigenschap voor een maker. 

Het opschrijven van je favoriete boeken is (ook) een opdracht uit het maak-zelf-een-scheurkalender-handboek.

 

Hebben?

Bestel het bij je lokale boekhandel!

Tweede Hans kan ook: Zoek het bij boekwinkeltjes.nl, maak een Marktplaats-alert aan en wacht tot iemand niet meer wil wat jij wel wil.

En uiteraard kun je ook even kijken of jouw bieb het heeft.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?