Creatief tekenen met bloemen

Een eenvoudige methode om je te omringen met leuke droedels en vrolijke versieringen.

✍?  Sanne Bloem | in: onze boekenkast

Mooie afbeeldingen van bloemen geven me zo’n lekker gevoel van binnen!

Ik sprokkel online en offline naar de beste afbeeldingen van bloemen en omring me ermee.

Ik wil zelf ook van die mooie dingen kunnen maken, en dat kan ik ook. Zonder jaren training of enorm veel talent.

Soms ga ik zelf een avondje zitten tekenen – de laatste weken is er wat meer tijd vrijgekomen in mijn avonden. Ik kopieër de lijnen van mensen die jaren hebben geoefend, verder reiken mijn ambities op tekengebied ook niet. Ik hoef mijn huisboeket niet perfect gelijkend na te kunnen tekenen. Ik wil dingen mooi maken. 

In de knutselwinkel viel mijn oog op dit boek: “creatief tekenen met bloemen”, daar had ik zin in. Ik had behoefte aan een klein project. Technieken leren om dingen te maken die ik van anderen bewonder: yes please.

Eerder heb ik tutorials op internet gevolgd en instagrammers nagetekend, maar er is zo véél. En ik moet er voor naar de computer en op socials blijven kijken en daar wil ik ‘s avonds wat minder van.

Dus dit boek. Vol met voorbeelden van hoe de schrijver haar hele leven verfraaid met droedels (had van mij korter gemogen) en dan the good stuff allemaal oefeningetjes met makkelijke bloemen. Ik teken natuurlijk niet in het boek want alles wat ik maak, doe ik op aan A6’je.

Ik hou er zelf van als ik iets maak, het ook een doel dient. Als het daarna een beterschapskaart, een vel cadeaupapier of een pagina in mijn scheurkalender is. Veel van mijn creatieve oefeningen belanden uiteindelijk in een scheurkalender, maar dat is nu eenmaal mijn liefhebberij en vak.

Het is een fijn knutselboek. Na het ‘doen’ van het boek ben je niet ineens een Kunstenaar, maar je kunt wel dingen heel mooi versieren. En het is fijn om zélf dingen mooi te kunnen maken en om daar een beetje mee te oefenen.

Ik heb ook een boek om moeilijke bloemen mee te tekenen* .Het resultaat daarvan was ook mooi, minder makkelijk om zomaar overal allerlei oppervlakken te verfraaien. En daar had ik nou juist zin in.

Voor papierliefhebbers

Het boek is op fijn papier gedrukt – dat tekent fijn en het voelt fijn als je het boek aait (ben in de enige?).

Achterin vind je een stapeltje vellen gevuld met verschillende bloemen en andere  vormen. Ik hou heel erg van mooi papier. Deze mooie slotvellen gaven bij mij de doorslag toen ik in de winkel stond, ik wilde dit hébben.

Je moet het boek flink toetakelen om die vellen er mooi uit te krijgen. Je kunt de touwtjes van de binding doorsnijden, dan komt het gros los, of je snijdt ze eruit, dat gaat ook niet helemaal netjes. Een scheurrand was veel fijner geweest. 

In het boek staan voorbeelden, knipvellen, her en der kun je ook nog wat inkleuren. Een fijn boekje voor als je jezelf simpele, mooie dingen wilt laten maken.

Hebben?

Creatief Tekenen met Bloemen,  Julie Adore 
€15,95  |  ISBN 978-90-447-5392-9 | Uitgeverij Deltas

* Moeilijke boek: Tekenen in tien stappen, Bloemen. (Libero)

Bestel (al je boeken) bij je lievelingsboekhandel om de hoek.

Voor de volledigheid: dit boek wilde ik graag hebben daarom heb ik er een recensieexemplaar voor aangevraagd (en ontvangen), bonus.

Julie Adore

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?