Book for paper lovers

✍?  Sanne Bloem | in: onze boekenkast

Flow Magazine

Flow Magazine

Een boek om niet te lezen maar om helemaal uit elkaar te scheuren en te gebruiken. Het is zo fijn. Dit boek vind ik zo ongelooflijk fijn.

Ik kocht mijn eerste Book for Paper Lovers (BFPL) een paar jaar geleden. Wat een boek. Genieten. Het jaar erop: weer zo’n boek. Wauw. Eigenlijk wil ik er altijd twee want je scheurt dat boek meteen aan stukken om ermee aan de slag te gaan, maar dan heb je een knutselboek dat je niet gaat gebruiken… kan niet.

De eerste jaren dat ik het boek kocht wist ik niet precies wat ik ermee ging doen. Hoeft ook nog niet; door dat boek in huis te hebben ga je sneller en makkelijker dingen mooi maken.

En nu ik zelf mijn eigen een scheurkalender maak en andere mensen daarbij help, nu heb ik álle reden om het boek goed te gebruiken. Alle blaadjes kunnen als A6’je de kalender in. Met een mooi gedicht erop geschreven, met een foto erop geplakt of gewoon as is.

Ik vind het boek zo bevredigend. Ik keek dus reikhalzend uit naar de volgende editie en voor mijn gevoel was die er dit jaar ietsje later dan vorig jaar. Ik had al een paar keer op de website van Flow gekeken, geen kik over dit boek, tot een paar weken geleden het aftellen begon.

Ik ging al een dag van te voren naar de winkel want je weet maar nooit, soms dan wordt het al eerder bezorgd en gooit een medewerker het toch in de schappen, a girl can dream. 

Gelukkig was het boek ook dit jaar weer prrrrrrachtig. Vol mooi papier, envelopjes, stickers. Al die knutsel-zelf-een-aquarium-achtige dingen hoeven voor mij niet, die gooi ik meteen in de knutselbak, maar dat inpakpapier. ZO MOOI. En al die vellen met patronen en kleuren. Sommige vellen zijn gewoon gekleurde vellen, met leuke bedachte namen. En toch is het mooi.

Als ik erover schrijf dan begin ik te vermoeden dat ik misschien toch een echt een papierfetisj heb.

Waarom zijn er niet meer van dit soort boeken? Ik zie bij de knutselwinkel wel eens origami boeken of scrapbookboeken maar die zijn niet zo goed, en zó mooi en zo 100 (?). Flow weet precies wat straks hip is, waar we blij van worden.

Ok, ik ga er toch nog een kopen, om over tien jaar nog een keer te kunnen knutselen.

Er is ook een Book for Paper Lovers voor kinderen, dat heb ik nog nergens gezien. Jij wel? Is het wat?

 

Hebben?

Koop/bestel het bij je lokale boekhandel (kan ook via Bookaroo).

Die witte Zelfgemaakte Scheurkalender sticker had ik er in mn enthousiasme al opgeplakt (die zit op veel dingen). Voor de foto wilde ik ‘m lospulken maar dat was niet te doen zonder rommeltje. Zit er dus in de winkel niet op, als je dat per se wel wilt moet je ons ff een mailtje sturen 😀

Die witte Zelfgemaakte Scheurkalender sticker had ik er in mn enthousiasme al opgeplakt (die zit op veel dingen). Voor de foto wilde ik ‘m lospulken maar dat was niet te doen zonder rommeltje. Zit er dus in de winkel niet op, als je dat per se wel wilt moet je ons ff een mailtje sturen 😀

Paper love uit de Scheurfabriek
In ons handboek om zelf een scheurkalender te maken, zit ook een stapel mooi papier. Het (boek en mooie papier erin) is wat minder nieuw, hip en gestyled dan dit boek. Het zijn stukjes oude boeken, bloementekeningen, verfpapier. Het is allemaal origineel papier, dus elk boek is anders.

Meer paper love
Voor mensen die samen een kalender op locatie gaan maken hebben we een materialenpakket gemaakt. Een doos vol papier, stickers, A6’jes, lintjes, plakband, gezelligheid. Hiermee maken de gasten makkelijk(er) een mooie bijdrage.

Dit is wat er over is van mijn BFPL2015. Zo wordt mijn die van 2019 vast ook.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?