gaatje                                           

                                                                                                                         

papier

hier

(niet in de puincontainer)

 

 

 

 

 

we kregen weer papier cadeau ❤️ 

Dat we graag werken met papier dat al een leven achter zich heeft, is je waarschijnlijk al opgevallen. Waar komt dat allemaal vandaan? We vinden het in papierbakken, krijgen het cadeau van mensen in de buurt. En soms krijgen we een heel berichtje van iemand die we niet kennen, die een prachtstapel papier wil doneren. 

Zo mailde Anna ons: “Ik vroeg me af, heb jij wat aan 3 mappen vol eenzijdig bedrukte vellen?” Een paar weken later hebben we een video-bel-gesprek. 

Op de zolder van het gebouw waar Anna werkt, het Oude Administratiegebouw in Castricum, lag geschiedenis. Het gebouw behoorde tot psychiatrische instelling Duin en Bosch en in de loop van de jaren hadden zich op de zolder allerlei mappen en boeken opgestapeld met verdiepende verhandelingen over serums en manische depressies, over seniliteit en alzheimer. Een hele bibliotheek vol. Toen patiënten en doktoren vertrokken lieten ze stapels stof en dikke boeken achter.

Ook lieten de architecten van het pand 100 jaar oude sporen achter, zoals dwarsdoorsnedes en handgetekende kaarten van gebouwen die toen nog moesten worden gebouwd.

Anna werkt er nu, en de hoge heren van Parnassia besloten dat het tijd was de zolder leeg te maken .

Er kwamen mannen in praktische kleren die met dozen vol geschiedenis naar een puincontainer liepen. Zonde, vond Anna. Ze redde het papier uit de bibliotheek van vernietiging. Een deel van de boeken ging naar een medische bibliotheek, en wat andere mensen hadden baat bij andere delen van de buit.

Ze mailde mij ook, of ik niet een deel van het papier wilde hebben om in scheurkalenders en scheurkalenderpakketten te verwerken. Tijdens het video-bel-gesprek (we wonen een eindje uit elkaar) vertelden we elkaar verhalen en namen we de stapels door.

 

Een paar dagen later mag ik zware doos openmaken. Een vrolijke stapel met een lieve, grappige kaart. Kaften van boeken met spannende titels, papier, confetti. Alles is met zoveel aandacht in de doos verzameld. Echt een cadeau.

Wat een prachtige manier om via je liefde voor oud papier, in contact te komen met nieuwe, inspirerende mensen. 

 ————

Papier in stukken verdelen en er nette stapels van maken, vind ik heerlijk. Hieronder kun je meekijken.

 

 Verder:

– Anna is kinderpsycholoog: duinkamer.nl
– Inspirerend verhaal over dingen anders aanpakken met mensen die het moeilijk hebben: Duinkamer Diaries

– Heb jij papier met onbedrukte achterkant of boeken met mooie plaatjes? Stuur een mail. Als we het kunnen gebruiken en plek hebben  (de opslagruimte begint te kraken in de voegen) is het welkom.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?