gaatje                                           

                                                                                                                         

een maakdag bij Roos

creatief op pad op eigen bodem 

29 maart 2023

Ik grijp graag de gelegenheid aan om me door nieuwe materialen en technieken te laten inspireren. Ik deel dat soort dingen ook weer graag met volgers van de Zelfgemaakte Scheurkalender omdat het je kan inspireren weer eens wat nieuws te proberen.

Ik reisde dus op een winderige zaterdag af naar Leiden. Leiden! Daar kom ik anders nooit. Je kunt in eigen land nog altijd prima op avontuur. Ik ging naar de ‘maakdag’ van Roos Tulen. 

Het is in een prachtig oud gebouw dat op een heerlijke manier heel erg toe is aan isolatie en verbetering (het zou op sommige plekken écht kunnen dat het plafond loslaat). Hierin hebben een heleboel kunstenaars een atelier, beneden is een -zo ontdek ik aan de einde van de dag- fijn huiskamercafé dat Leidsche Lente heet. Alleen al hiervoor had ik naar Leiden kunnen komen. Wat een inspirerende plek.

Zelfportretten

Het thema van de dag is “Zelfportret”. Misschien denk je, net als ik vooraf, dan aan een leuk plaatje waarop je zelf herkenbaar in beeld komt. Dat was helemaal niet wat we hebben gemaakt.

Een zelfportret maken is hier een uitnodiging om naar jezelf nu en in het verleden te kijken en wat er dan bij je opkomt te gebruiken terwijl je experimenteert met technieken en materialen. 

Alle mensen die er waren, wilden zichzelf ook echt onderzoeken en laten zien. En Roos maak daar ruimte voor. Ik voel me vrijer als ik me omringt voel met mensen die ook een stukje van hun hart in de groep willen storten. 

Ik maak een zelfportret met houtskool, had je me herkend?

Ik heb weer dingen gemaakt op een manier die heel goed bij me past, en nu eens niet op mezelf, maar in een groep. Ik heb daar echt van genoten. 

  • Roos Tulen op Insta volgen 
  • Informatie over de maakdagen 

  • In de scheur-nieuwsbrief deel ik tips voor activiteiten zoals deze, abonneer je hier

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?