De Kopijwinkel bestaat dertig jaar.

Dertig jaar bestaat mijn favoriete copyshop Kopijwinkel op de lange Smeestraat in Utrecht. Een mooie aanleiding om hen ook (net als de binnenstadskrant die de foto van die olijke drie maakte) in het zonnetje te zetten.
.
Dit is waarom ik er zo graag kom:
 
Ze staan met hun hart in de buurt. Er is ruimte voor expositie en verkoop lokale kunstenaars, er is hun posterophang-etalage en ze hebben een boekenruilkast.
 
Ze zijn goed in hun vak.
 
Ze hebben o.a. de Fijne en de Zin scheurkalender heel strak netjes en prachtig geprint. Die eerste zelfs op mijn eigen papier, omdat ik graag plantenrestenpapier wilde gebruiken dat ze (toen) niet zelf in de collectie hadden.
 
Ze denken altijd mee als ik weer met een gek plan kom. En terwijl ik sta te wachten tot ze dat uitvoeren, hoor ik anderen weer met andere rare plannen komen en die helpen ze ook goed.
 
Medewerker Lysbeth Zeinstra oftewel Iets van Lies staat ook altijd op de scheurkalenders die ik maak en haar tekeningen zijn ook los te koop als aanvulling voor op jouw zelfgemaakte scheurkalender. Er werken veel creatieve mensen.
.
Toen Lysbeth jarig was hadden ze speciaal voor haar een vlaggenslinger gemaakt met woordgrappen, waarvan ik er nu geen meer kan bedenken maar waar ik bij lezing van heb genoten. De
 
Eigenaar Martin is een fijn mens. De fijne dingen van de winkel, dat komt omdat er iemand volgens zijn principes handelt en zo zit die fijne sfeer in de vezels van het bedrijf.
 
Er komen heel veel leuke klanten met heel veel leuke verhalen. Zoals de Utrechtse kunstenaar en goede bekende Argibald.
 
Ik moest een keer huilen omdat ik overprikkeld was, haast had en er een kind begon te huilen in de winkel. En toen pakte de dienstdoende Kopijman me alles uit handen en zei: “kom ‘t later maar ophalen.
 
En zo verder.
 
Het is een fijne plek. Als je een keer iets wil printen in Utrecht, doe het daar.
 
Op de foto: Martin, Lysbeth en Peter van de Kopijwinkel.
 
Lees het lieve artikel van Anna Sterk op Binnenstadskrant Utrecht over het dertigjarige bestaan dat (enkel online en tot klein verdriet van Martin niet op papier) verscheen op… binnenstadskrantutrecht.nl
.
——– ——– ——–
.
De winkel bestaat in 2022 dertig jaar.
het adres is Lange Smeestraat 41-43, Utrecht.
info@kopijwinkel.nl