gaatje                                                    

                                                                                                                         

Vrienden die van
gedichten houden

Elke dag sturen Peter en Fred elkaar een gedicht. Eind 2021 hebben ze zo genoeg gedichten verzameld om een kalender te vullen.

Fred van Dijk (82) en Peter Boss (65) maken samen een gedichtenscheurkalender.

Van 1 november 2020 tot en met 31 oktober 2021 sturen Fred en Peter elkaar om-en-om elke dag een gedicht. Na 365 gedichten hebben ze een poëziekalender naar hun smaak. Omdat de keuze persoonlijk is en (meestal) gemotiveerd wordt, leren Fred en Peter elkaar in de loop van het jaar nóg beter kennen.

Voor Peter is dat een bijzondere bijkomstigheid van de kalender: “Fred en ik zijn al een jaar of vijftien (poëzie-)vrienden. We tipten elkaar al vaak gedichten, dichters en bundels. Dat elke dag doen, verrijkt onze vriendschap. En we blijken elkaar nog steeds te kunnen verrassen met onze keuze.”

Na een paar maanden is al duidelijk dat veel gedichten over ‘ouders’ gaan. “Vannacht kwam ik mijn ouders tegen” van Hagar Peeters, is alvast een favoriet van beide liefhebbers.

Peter slaat alle gedichten op in een groot Word-bestand, wij van Scheurkalender HQ maken de gedichten straks voor ze op en gaan ze printen. Ze hebben een oplage van ca. 40 kalenders voor ogen: cadeautjes voor vrienden en vriendinnen.

Ik deel dit verhaal van de dichtende vrienden vaak met mensen die zich afvragen: wat voor mensen maken nou een scheurkalender? Twee goede vrienden die elkaar elke dag een gedicht sturen en zo een scheurkalender bij elkaar verzamelen, dat is toch pure poëzie 🙂 ?

door Sanne Bloem

Kalenderverhalen

Bij elke bestelling die we binnenkrijgen, roepen we: "yessss! iemand gaat een kalender maken". Soms delen de makers hun verhalen: waarom ze aan de slag gaan en hoe, vaak ook het eindresultaat.

Kalenderverhalen in je inbox ontvangen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?