gaatje                                                    

                                                                                                                         

De land- en zeekaarten-kalender van Carin

“kalender”

Carins vader vaarde, daarom had hij stapels met zeekaarten.

Samen bedachten we om van die kaarten een soort kalender te maken. Het kunstwerk kreeg de vorm van een “zelfgemaakte scheurkalender”: allemaal mooie A6’jes, bijeengehouden door ringen en staande gehouden door karton. 

Op de kalender staan geen datums, het is meer “omsla-object” geworden. Zo nu en dan kun je weer doorbladeren naar een volgende pagina, als je zin hebt.

 

Uitkiezen
Carin kwam bij ons op het hoofdkantoor – alias mijn woonkamer- om mooie stukken uit de kaarten te snijden.

We verzamelden bijzondere stukken van de zeekaarten, plekken waar Carin herinneringen aan had of waar haar vader aantekeningen bij had gemaakt.

Ze had ook nog een heleboel landkaarten, die werden niet meer gebruikt, waren nu slechts nog herinneringen. Ook daar zochten we interessante plekken, mooie uitsnedes.

Na uuuuuren snijden, zoeken en schuiven, maakte Carin een definitieve selectie van de mooiste pagina’s en kon de kalender mee naar huis.

 

Er komt nog een speciale eigen kalenderhouder, maar die was toen we gingen fotograferen nog niet af.

 

Notitieboeken
Van een paar van de iconische voorkanten van de zeekaarten maakte ik A5-notitieboeken, bijzondere en passende cadeau’s voor andere familieden van de varende vader.

 

 De resten
De resten van het papier mocht ik houden. Daarin worden nu scheurkalenders verzonden en een deel is nu ook A6’je – en staan te trappelen om in jouw zelfgemaakte scheurkalender te worden opgenomen. Je kunt ze hier bestellen.

 

Het was bijzonder om mee te werken aan zo’n persoonlijk project. Ik vind maatwerk het allerleukst: meedenken met de wensen van mensen en te bedenken welke kalendervorm daar het beste bij past.

 

 

 

Kalenderverhalen

Bij elke bestelling die we binnenkrijgen, roepen we: "yessss! iemand gaat een kalender maken". Soms delen de makers hun verhalen: waarom ze aan de slag gaan en hoe, vaak ook het eindresultaat.

Kalenderverhalen in je inbox ontvangen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?