gaatje                                                    

                                                                                                                         

Een bedrijfskalender vol kantoorhumor

Een kalender met 313 pagina’s eigen materiaal. Wat een kado voor alle medewerkers. Deze kalender werd in het geniep gemaakt. Collega’s wisten niet waarvoor ze materiaal aan het inleveren waren. Een paar weken vóór kerst 2020 viel bij hen allemaal op de mat …. hun eigen zelfgemaakte scheurkalender.

Vorig jaar, halverwege oktober, mailde Charlie ons. Het bedrijf waar ze voor werkt, wilde een eigen scheurkalender maken. In oktober! Ik zei  “had ons nou in eerder gemaild!” Het kost namelijk even om een scheurkalender zelf te maken. En zonder haast is het het leukst.

We legden haar en haar team een strakke planning voor. “Op deze dag, markeerde ik met rood, moet alle content voor de kalender binnen zijn. Alles!” [ik keek er door de videoverbinding streng bij].

Als je een goedgevulde (digitale) map met kalendermateriaal bij ons aanlevert, dan kunnen wij daar in relatief korte tijd een scheurkalender van maken, maar het verzamelen van de inhoud, het overleggen, het drukken, het verzenden, enzoverder, daar gaat best wat tijd in zitten. Van enorme haast wordt niemand blij.

De planning was strak, maar haalbaar. Charlie en haar team zetten er hun schouders onder. Op de afgesproken datum was alle beloofde inhoud aangeleverd. 

Ik kan niet liegen, ik viel bijna van mijn stoel. Ze hebben echt bergen verzet en in korte tijd écht leuke content verzameld die past bij hun organisatie.

Eva deed de vormgeving van deze kalender. Steeds als ik weer stukken te zien kreeg, werd ik trotser. Het was een kalender waar ik echt niet alle grappen van snapte (er waren er heel veel over het pand waarin ze werkten – vòòr Corona) maar ik zag dat hier hun eigen humor terug te vinden was op hun eigen kalender.

We vonden een vorm voor de kalender die niet heel strak was, op alle pagina’s hetzelfde gevoel, met afwisseling in de letters en vormen. We ging voor een speelse stijl die de paste het ingeleverde materiaal.

Op de kalender staan dilemma’s, recepten, moppen, “iedereen weet dat je bij ons werkt als …”-jes, wedstrijden, wijntips, horoscopen, weekendtips, raadsels, opdrachten en meer. Alles door de medewerkers zelf bedacht.

De kalender is op A6 formaat z/w geprint, in een oplage van 400 stuks. De bovenkant is gelijmd en geperforeerd. 

Ze kozen voor een kalender met het weekend op één pagina, dat maakt de kalender 52 pagina’s dunner: 313 pagina’s. De kalenders werden door een klein team van mouw-opstropende collega’s in dozen gestopt en via hun bedrijfspost verzonden aan alle medewerkers.

De kalender kon opengeklapt worden verzonden als  brievenbuspost. Precies op tijd vóór kerst hadden alle medewerkers de eigen bedrijfskalender in de bus!

Willen jullie ook je eigen bedrijfsscheurkalender? Neem contact op. 

door Sanne Bloem

Kalenderverhalen

Bij elke bestelling die we binnenkrijgen, roepen we: "yessss! iemand gaat een kalender maken". Soms delen de makers hun verhalen: waarom ze aan de slag gaan en hoe, vaak ook het eindresultaat.

Kalenderverhalen in je inbox ontvangen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips voor kalender-coordinators voor kalenders in een hele grote oplage:

van Frank en Sanne!

 

1. Begin op tijd – neem zeker 4 maanden, liefst meer.
2. Doe het niet alleen. Verzamel een goed team.
3. Bedenk hoe je de inhoud wilt gaan verdelen over je kalender. Je kunt bijvoorbeeld het ritme van de seizoenen of de week volgen, en bepaalde dingen steeds terug laten komen (zoals elke zondag een mop)
4. Denk na over de ontvanger. Wie gaat je kalender lezen? Waar? Hoe voel ze zich? Waarin is je publiek geinteresseerd?
5. Heb plezier met het maken en vragen bedenken. Plezier merk je als lezer van een kalender op en je ziet het altijd terug in de kleinste dingen.
6. Niet te droog zijn. Iets grappig of gezellig opschrijven werkt het best op een kalender.
7. Vraag Sanne om de coördinator te zijn 🙂

Bonus tip: heb plezier.

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?