Wie maakt de Scheurkalender?

Scheurchef
Een Zelfgemaakte Scheurkalender wordt geïnitieerd en samengesteld door de “Scheurchef”. Dit is de Chef die alles verzameld, bijhoudt en regelt. Maak je zelf één kalender (de Zelfmaker) dan ben jij hoofdbijdrager én chef, wat een eer :).

Bijdrager
De bijdragers leveren bijdragen ofwel inhoud voor op de scheurkalender: digitaal of van papier.

Ontvanger
Degene die de kalender uiteindelijk mag ophangen is de ontvanger van de kalender. Maken jullie met een groep een hele berg kalenders dan zijn er heel veel ontvangers.

Community
Iedereen die meedoet aan het maken van een Zelfgemaakte Scheurkalender, is onderdeel van onze community en mag reageren en toevoegen aan de website (als het ons gelukt is dat technisch mogelijk te maken).

Sanne en Eva.

Sanne kan het niet laten om makers te helpen bij het maken. Ze geeft workshops, organiseert markten, vertelt makers waar leuke markten zijn en heeft een clubhuis voor makers. Alles om maar te zorgen dat mensen meer zelf en samen gaan maken. Zij maakte de eerste 1600 kalenders met de hand, totdat ze met Eva groeide naar deze Zelfgemaakte Scheurkalender die jij kan gaan maken.
Ze is ook dol op schrijven, ranja maken en mensen laten weten dat ze aanwezig zijn door ze aan te raken.

[foto rechts]

Eva

[foto links]

Geschiedenis

Al in 2010 begon Sanne zelf met het maken van een kalender van haar moeder. Dat liep volledig uit de had en escaleerde tot acht jaren handgemaakte scheurkalenders die te koop waren in een heleboel winkels in Nederland en zelfs een paar in België.

[slider]

Lees hier meer over het ontstaan van de Zelfgemaakte Scheurkalenders van Sanne Bloem.