maak een A6-mal

A6

Een A6’je is ¼ A4. Een A4’tje is een normaal printerpapiertje. Als je een A4’tje twee keer door de helft vouwt in de breedte, krijg je een A6’je. De breedte is 105 mm, de lengte 148 mm.

 

80 gram papier?

Een gewoon vel papier, A4, is 1/16 van het grootste A-formaat papier A0. Een A0-vel heeft een oppervlakte van 1m2. Het is 1189×841 mm. Het cijfer achter de A geeft aan hoe vaak het A0 vel door de helft gesneden is.
Het standaardgewicht van printpapier is “80-gramspapier”, maar dat 80-grams papier weegt geen 80 gram. Het gewicht dat genoemd wordt is het het gewicht van een vel van A0-formaat.  Een 80-grams A4’tje weegt  maar (80/16=) 5 gram. Een scheurkalendervel is een A6 (de helft van een halve A4) en weegt maar (5/4=) 1,25 gram.

Dikker of dunner papier

Als je naar een kopieershop gaat, print je meestal op 80- tot 90-grams papier. Je kunt ervoor kiezen om zwaarder papier te gebruiken, maar lichter papier kan niet want zulke dunne vellen kunnen niet door het kopieerapparaat. Wil je dunner papier dan moet je iets laten drukken in plaats van kopieren of printen. En betaalbaar drukken kan alleen in hele grote hoeveelheden.

Als je een bijdrage voor een Zelfgemaakte Scheurkalender aan het maken bent, kun je het beste kiezen voor zo licht of dun mogelijk papier. Zo blijft de kalender handzaam voor de ontvanger.

 

Doe lekker sociaal

#zelfgemaaktescheurkalender

Contact

Wil je onze nieuwsbrief?