watdascheur

Watdajel is een kunstmanifestatie in Utrecht. Ze maken ter aankondiging altijd prachtige kunstwerken en hangen die op in het stationsgebied.

Het leek met vet om daar ook aan mee te doen: om een scheurkalenderfabriekje te bouwen en dan bezoekers uit te nodigen om te helpen met het maken van de kalender. Ik mailde en het mocht.

help

Je kon van links naar rechts werken, alle stappen ervaren. Voor elke vaardigheid kreeg je een sticker op je diploma. Er was zelfs een sticker die dag voor het “in de winkel leggen”.

Het was rete druk bij Watdajel en bij het maken van de Kalender in het bijzonder. Op een goed moment waren er 5 mensen tegelijk bezig. Ik had echt niet verwacht dat we echt veel kalenders zouden maken daarzo, maar er waren zo’n 24 kalenders af na die dag!! Ik had ineens een mega voorraad.

2016-11-19-14-20-20

Diplomauitrekingen:

Ik was bang dat het chaotisch zou worden, dat er kalenders zouden worden gemaakt waar misschien wel hele maanden ontbraken of die slordig waren, maar alle kalendersmakers namen hun taak erg serieus. Met enige schaamte zag ik dat ze vaak veel netter werkten dan ik. Kijk hier onder op de foto zie je een vierkantje in het midden van een stapel half gesneden kalenders. Nou neem maar van mij aan dat daar echt heus nooit geen vierkantje zit als ik zelf snij.

netjes

Het was zo leuk, ik hoop dat ik het op andere plekken ook nog eens zo kan gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *