Het proces van de kalender

Het maakproces van de scheurkalender bestaat uit vele stappen.

het hele jaar fiets ik naar bedrijven die hun oud papier voor ons bewaren (o.m. S2M en Het Gegeven Paard), krijg ik dozen met papier van mensen die speciaal voor ons verzamelen. Dan halverwege de zomer, bedenken we hoe we het dit jaar gaan aanpakken, en we sprokkelen zo veel mogelijk bijdragen uit zo veel mogelijk verschillende hoeken, we maken het netjes op. Als het computerwerk klaar is, dan begint eindelijk het andere maken:

De de kalenders worden geprint op oud papier, de A4’tjes worden in vieren gesneden, mooi voorkantje erop (op ander papier), dito achterkantje, ze worden geperforeerd, geregen, geknoopt en dan ingepakt.Het is een heleboel werk, leuk werk, maar onderbetaald en bijzonder veel werk zonder meer.

Dit jaar gaan we minder kalenders maken dan vorig jaar. We zaten toen vaak tot diep in de nacht te snijden, rijgen, plakken en filmen, dat leidde tot wallen en van wallen word ik minder knap en als er iets is wat ik niet minder wil worden is het wel knap.

De Zelfgemaakte Scheurkalender van 2016 kost €20. Dat is meer dan vorig jaar.

Het was vorig jaar een beetje vreemd dat je een uniek, geweldig, handgemaakt, product doorweekt van bloed, zweet en tranen kreeg voor de (gemiddeld) zelfde prijs als je betaalde voor een machinaal gemaakte scheurkalenders van mijn scheurcollega’s, die per 10.000 worden gedrukt, geperforeerd en ingepakt.

 

Dit jaar hebben we daarom een realistischere prijs berekend voor de handgemaakte scheurkalender. We maken er maar 365. Zo blijft het maken leuk en hoeven we onze dayjob niet te quitten voor dit heerlijke uit de hand gelopen megaproject.

Uiteraard hebben we ook weer knappe mensen van een kopieerwinkel gevraagd om de kalender voor ons te printen. Minder handgemaakt, net zo interessant. De vorm is anders, de inhoud is gelijk. Die kalender kost dit jaar €15.

Wil je korting? Ja, dat willen we allemaal wel! Gelukkig kunnen we het ook allemaal wel krijgen. Als je een bijdrage levert aan de scheurkalender van 2016 krijg je €5 korting op maximaal 3 kalenders. Dan betaal je maar €15/€10. Begin dus maar met tekenen/schrijven/denken en stuur het op naar scheurkalender@zelfgemaaktescheurkalender.nl.

Weet jij al wat je wilt? Je kunt de kalender alvast in de voorverkoop bestellen, zo weet je zeker dat jij dit jaar een van de 365 handgemaakte scheurkalenders bemachtigd. Je kunt ook de niet-handgemaakte scheurkalender alvast bestellen,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *