de voorkant

De voorkant van de kalender moet altijd mooi zijn.

Die van 2017 printte ik op oude landkaarten. Ik was zo blij met die vondst: door restmateriaal te gebruiken sloot het karakter van de voorkant nu ook aan bij de rest van de kalender. En dat landkaartpapier was ook nog eens ontzettend mooi.

Hoe kon ik dat ooit nog toppen?

Een paar weken geleden was ik aan het borrelen met Daan (die ik ontmoet had toen ik Scheurkalenders aan het verkopen was in Amsterdam). Waarom weet ik niet meer hik maar hij zei ineens iets over zelf papier maken. En ik dacht: jaaaa dat is het! De volgende scheurkalender moet een voorkant krijgen van Zelfgemaakte papier.

Dus dat ben ik nu aan het researchen: of én hoe ik papier moet maken. Mijn eerste test van eierdozen leverde al prachtig papier op (zie foto). Op 20 april 2017 ga ik een middag papier maken in de Papierderij in Utrecht. Wie zin heeft om op die dag ook papier te leren maken, kan zich nog aansluiten bij de workshop van Leo. Lees hier meer.

Ik weet nog niet hoe ik de letters op de niet-egale voorkant moet krijgen. Misschien door te zeefdrukken of met een stempels? Ik moet nog allerlei dingen uitproberen.

Zelf papier maken! Net nu ik dacht dat het hele kalender-maken niet arbeidsintensiever kon, haha. Het is zeer waarschijnlijk dat de kalender (door het maken van het voorkantpapier, maar ook doordat ik als alles doorgaat nóg meer kerstmarkt ga organiseren dan eerst en dus heel druk ben) een zeer gelimiteerde handgemaakte oplage krijgt. Hou de voorverkoop dus in de gaten als je erop zit te azen.

Zelfgemaakt papier! Hoe kan ik dát ooit nog toppen?


Daan heeft trouwens twee reisboeken geschreven (een heerlijk toeval nu ik zelf ook een reisboek aan het schrijven ben). Zijn eerste boek gaat over Liften naar Suriname, is dat niet vet. Je denkt vast: dat kán helemaal niet. Wel dus.

Zijn tweede boek gaat over reizen in Indonesië en ja ik heb al gevraagd of er stukken daarvan op de Zelfgemaakte Scheurkalender van 2018 mogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *