verkooppunten

Dit weekend heeft scheursjees Eletta (šŸŒ¬) een heel aantal verkooppunten voorzien van luchtige kalenders geprint op oud papier. Ze liggen nu al bij deze winkels.

Andere verkooppunten worden de komende tijd ook bevoorraad!

Zin in kalenders met nieuw papier, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking? Nog even geduld, het lukt me dit jaar maar niet om een bestand aan te leveren dat bij hen fatsoenlijk uit de printer rolt en het lukt hen niet om te zeggen waar dat aan ligt, we zijn het dus samen aan het oplossen (met tips van Choi, thanxxx Choi).


Je kalender kan zelf staan

Weet je dat ik uren heb zitten pielen, heb gezocht, gedacht, geprobeerd, heb gewerkt aan een houder voor een Zelfgemaakte Scheurkalender. Eentje waarbij de kalender goed blijft staan, en waarbij je nog steeds de blaadjes goed kunt omslaan. Een houder die niet te zwaar, te groot of te duur is.

En toen op een dag had ik alles uit elkaar gehaald. En zaten er alleen nog ringen om het papier en TOEN BLEEK DAT DIE RINGEN GENOEG ZIJN.

De kalender is zo sterk door het (gemiddeld) 80 grams papier (andere scheurkalenders zijn gedrukt op veel lichter papier) dat ringen genoeg zijn om overeind te blijven.

Dus presenteer ik met trots: de ringen.

Die kun je er los bij bestellen want ik bedacht het te laat en toen had ik al tegen iedereen gezegd dat de kalender 20ā‚¬/15ā‚¬ kost, dus ik waarschuw nu alvast: volgend jaar wordt de kalender nog TOFFER en ook duurder want kolerezeg wat is het toch veel werk om dat ding te maken.

Alle mensen die de kalender in de voorverkoop hebben besteld kregen/krijgen* de ringen cadeau. Als jij ze wilt, kun je ze erbij bestellen.

*ten tijde van het schrijven zijn de kalenders met nieuw papier nog niet in voorraad dus die mensen moeten nog even wachten


donSCHEURdag

Donderdag 11 oktober gaan we van 18-21u uurĀ  kalenders maken in de Scheurfabriek. We eten vegetarische pasta, jij bent welkom.

Wil je ook komen helpen? Meld je aan: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScs-Or4ZpnCAuDkG8ZR8UdBXDI-vbEiWCD-d0LWZP7TBrRzug/viewform

 


Waar zijn ze dan?

Als het zo waarschijnlijk is dat er buitenaards leven bestaat, waarom is er dan nog geen bewijs voor? Dat is de Fermi-paradox.

Er is een breed scala van mogelijke oplossingen voor de Fermi-paradox voorgesteld. Al deze oplossingen vallen onder een van de vier hoofdcategorieƫn:

1. buitenaards leven bestaat niet en wij zijn alleen in de kosmos
2. buitenaards (intelligent) leven bestaat wel maar heeft tot op heden nog nooit contact gelegd met de aarde
3. buitenaards leven heeft in het verleden of het heden inderdaad al op enigerlei wijze contact gelegd met de aarde
4. buitenaards (intelligent) leven is zich allang bewust van ons maar heeft geen interesse in de mens en zijn technologie of wil geen contact met ons

Lees verder op wikipedia


luchtmonsterverzamelaars gezocht

Op verschillende plekken in Nederland worden luchtmonsters genomen van echte lucht. Deze monsters van unieke luchten komen in de Zelfgemaakte Scheurkalender van 2019.

Anna, Steven en Sanne bedachten deze bijdrage voor 18 augustus 2019. Ze kregen oude muntenverzameldoosjes gedoneerd van Postzegelhandel W. van den Bijl en maakte op de typmachine een luchtmonsterverzamelformulier. Dat formulier kopieerden ze 440 keer.

De eerste luchtmonsterverzamelactie was in Buurland (Utrecht) op een festival. Er werden meteen 20 monsters verzameld. Een aantal mensen was dolenthousiast en nam het formulier mee naar een bijzondere locatie en beloofde het later in de brievenbus van de Scheurfabriek te gooien. We kregen al post van Pauline (de lucht van versgemaaid gras) maar wachten nog op lucht uit een atoomkelder, op lucht van dat ene meisje dat heel enthousiast was maar wat ze ging verzamelen zijn we vergeten en lucht van de zeer argwanende, ietwat skeptische barman.

Iedereen die luchtmonsters voor ons wil nemen mag op pad met een speciaal doosje, het formulier invullen en lucht inleveren.

We hebben groepen mensen nodig die samen lucht verzamelen, daarom hebben we speciale luchtmonsterverzamelenveloppen met 30 monsterdoosjes en -formulieren. Ga jij met je klas, collega’s, buurt, borrelclub, fans luchtĀ  verzamelen? Contact!

We willen ook lucht verzamelen op festivalletjes en evenementen, laat maar weten als we welkom zijn.

Kijk hier naar de voorbereidingen van dit idee:

Lucht is trouwens niet per sƩ geur.

Kijk wat een mooie dozen: