365 dagen genieten

Toen Liselotte van Indebuurt Utrecht me laatst interviewde over leuke plekken in Utrecht, zei ik om de andere zin “trouwens ik maak ook een scheurkalender”. Gelukkig vatte ze de hint en zo zat een paar weken later haar collega Anne-Meike bij mij in de woonkamer/scheurfabriek om te praten over de kalender voor de rubriek “De Koopman”.

screen-shot-2016-11-02-at-10-25-31

https://indebuurt.nl/utrecht/winkelen/zelfgemaakte-cadeau-365-dagen-lang-plezier~16321


Utrecht maakt eigen scheurkalender

We schreven zelf een stukje en dat werd opgenomen op de website, soms is “in de media verschijnen” makkelijker dan je ooit had durven hopen.

“Kort vreemd proza, een strip over een eenhoorn, grapjes, gedichten, recepten en een korte cursus Fins: op de Zelfgemaakte Scheurkalender staan een heleboel verschillende soorten bijdragen. Sinds 2010 wordt er in Utrecht elk jaar een scheurkalender gemaakt met bijdragen van “iedereen die iets heeft dat op een scheurkalender past”.”

Wij hopen nog altijd dat het ook in de papieren krant komt.

lees door http://www.dichtbij.nl/utrecht-en-leidsche-rijn/uitgaan-en-vrije-tijd/artikel/4129069/iedereen-in-een-scheur.aspx


op de radio, aan tafel

Vorig jaar was de kalender op TV, ik dacht: dit jaar moeten we op de radio, dus ik mailde RTV Utrecht en zo belde Conny Kraaijeveld me gisteren om te vragen of ik tijd had om in het programma “Aan Tafel” te vertellen over de kalender (ja) en of ze mocht terugbellen voor een voorgesprek* (ja) dus zat ik om 13:35u klaar op de bank met opgeladen telefoon en opgeschreven steekwoorden.

Hier kun je het terugluisteren:
Spoel vooruit naar 41:35

http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/radiomutrecht/aan-tafel/20141117-1300/

*Als je onvoorbereid wordt geïnterviewd dan ga je (ik) soms ontzettend hakkelen en weet je (ik) ineens geen antwoord op vragen als “noem eens een voorbeeld van een grapje op de kalender” en “staan er nog bekende Utrechters op”, dus ik was blij dat we dat voorgesprek hadden.

 


Straatnieuws

straatnieuws2Oh, persberichten.. Hoe meer mensen van de Zelfgemaakte Scheurkalender weten, hoe meer bijdragen we krijgen en dat komt de scheurkalender ten goede. Nu ben ik niet zo goed in persberichten, dus veel stuur ik er niet (hulp hierbij is overigens erg welkom) maar soms voel ik ineens een aandrang.

In een impuls stuurde ik vorige week een mail naar “Het Straatnieuws” in Utrecht over de Zelfgemaakte Scheurkalender. Het is de laatste tijd echt een interessant tijdschrift, met bijzondere artikelen. Ik dacht dat de kalender paste in het Straatnieuws, en dat dachten zij ook.

Ze mailden me vrijwel direct terug en al snel was ik een uur aan het bellen met Jolien, de schrijver van het artikel. Vanaf deze week staat het artikel er in. Ik heb een klein plaatje geplaatst zodat je nog steeds de noodzaak voelt om ‘m zelf te kopen.

Deze editie van het straatnieuws moet je hebben:

straatnieuws voorkant